Brenda Stork
06-15442046

Miranda van Gelderen
06-23367997

Charon Abcoude

Beurs: Duurzaamheid tot in de Eeuwigheid in maart 2014

“Bewust Leven – Bewust Sterven”

OP 28, 29 EN 30 MAART 2014

DE LENTE-, TUIN- EN WOONBEURS IN DE HAARLEMMERMEER OP HET EXPO TERREIN.

Tijdens de lente-, tuin- en woonbeurs in de Haarlemmermeer op 28, 29 en 30 maart a.s. zal  CHARON Uitvaartbegeleiding een geheel nieuw concept uitrollen: Van Duurzaamheid tot in de Eeuwigheid – “Bewust Leven ~ Bewust Sterven”.

Het thema dood wordt steeds meer bespreekbaar, maar nog te veel mensen zien de uitvaart als een ver-van-hun-bed-show, en denken dat zij onsterfelijk zijn of laten het afscheid aan hun nabestaanden over, die soms met hun handen in hun haar zitten.

Dit evenement zal zich in combinatie met de Lente-, Tuin- en Woonbeurs en het GaafGroen Paviljoen op de bewust levende mensen richten: zij zijn bezig met energiebesparing, met het klimaat, helpen in derde wereld landen vrouwen, mannen en kinderen aan een menswaardig bestaan en gaan zorgvuldig  met hun lichaam en leefomgeving om. Deze mensen zullen, denken wij, ook bewust met hun sterven om willen gaan!

Ook in uitvaartland denken steeds meer mensen aan de toekomst van onze planeet in het algemeen en in het bijzonder aan de toekomst van onze kinderen. Voor ons gevoel horen hier niet alleen fairtrade-kisten en -milieuvriendelijke urnen, maar ook b.v. rouw- en stervensbegeleiding en alle mensen, die vanuit hun hart leven en werken erbij.

Spreekt dit concept je aan, dan nodigen wij je van harte uit om je in te schrijven voor deze bijzondere dag. Dit meerdaagse evenement vindt plaats op:

Vrijdag                 28 maart 2014                   11:00 tot 21:00 uur 


Zaterdag              29 maart 2014                    10:00 tot 17:00 uur 


Zondag                 30 maart 2014                   10:00 tot 17:00 uur

In de Expo Haarlemmermeer

Voor de kosten en het inschrijfformulier klik op onderstaande link:

Inschrijfformulier LTWB Expo Haarlemmermeer – Duurzaamheid – Eeuwigheid

Voor vragen mail ons via: mail@duurzaamheideeuwigheid.nl

Hartelijke groet,

De dames van Charon

Kunst voor-bij de dood in Bergen 23 oktober 2013

Wederom zal tijdens de Kunst-10-daagse op woensdag 23 oktober de Bergense begraafplaats ‘s avonds verlicht zijn met honderden fakkels en lichtjes. U bent van harte welkom!

Het idee van de kunstroute is in 2010 bedacht door Gijsje Teunissen om tijdens de Kunst-10-daagse ook onze overleden Bergense kunstenaars niet te vergeten en hun op een bijzondere manier in het licht te zetten. Het idee kreeg meteen bijval van Ajan Kos, beheerder van de begraafplaats, die zich al jaren met zijn collega’s inzet voor een verzorgd park en heel betrokken is bij het onderhoud van alle graven.

Vanaf 19.00 uur is iedereen bij de Ruïnekerk welkom om in de fakkeloptocht mee te lopen naar de sfeervol verlichte begraafplaats. U kunt uiteraard ook direct naar de begraafplaats gaan.

Op de begraafplaats en op het “Kunstplein” zal het werk van diverse levende en overleden kunstenaars zien, horen en beleven zijn. Hier is gelegenheid om met een warm drankje of soep herinneringen aan voorbije kunst op te halen en te mijmeren over de kunst van de toekomst.

Als u wilt, mag u op deze avond ook het graf van uw dierbare verlichten en bezoekers over hem of haar te vertellen.

1 van de deelnemers is de muzikale Marcel Luntungan die met zang en gitaar de gehele avond het kunstpein muzikaal zal “verlichten”.

Er is nog ruimte voor kunstenaars en muzikanten die op deze avond bezoekers willen inspireren

Voor meer informatie:

Gijsje Teunissen (072-5070477) of Arjan Kos (06-22394393). Via e-mail mag ook: gijsje.teunissen@me.com

Troostdag Heiloo 1 juni 2013

Sinds 2007 organiseert Gijsje Teunissen de Troostdag voor nabestaanden.

Deze dag is voor iedereen die samen met anderen wil stilstaan bij het leven van hun dierbare overledene. Gijsje wil bezoekers graag een veilig en warm gevoel geven, samenhorigheidsgevoel laten beleven en herkenning voor hun – soms heftige – gevoelens. Ontmoetingen van mens tot mens staan op deze dag centraal.
Stichtingen, kunstenaars en kleine bedrijven met helpende handen en luisterende oren ontvangen bezoekers graag in hun ‘huiskamertjes’. Geen marktkramen, maar knusse, gezellig ingerichte, kleine huiskamertjes, waar je even je verhaal mag vertellen, informatie kan krijgen over rouwverwerking of een heerlijke massage mag ontvangen.
Ook dit jaar zal medium Else Marianne aanwezig zijn om via kennis uit de Andere Wereld vragen te beantwoorden m.b.t. het overlijden of de overledene. Troost en uitleg uit de Andere Wereld kan helend werken in de periode van verlies en rouw.
Gijsje nodigt iedereen van harte uit om een foto van zijn of haar dierbare mee te nemen en op de herinneringstafel in het licht zetten.

Voor meer informatie klik hier

Charon Uitvaartbegeleiding in de Groene Venen

Rob Isaacs, redacteur van de Groene Venen heeft een mooi verhaal geschreven over de start van Charon Uitvaartbegeleiding Abcoude.

Klik hier, gaat u  naar pagina 17 en lees ons verhaal.

Opening Charon Uitvaartbegeleiding Abcoude

De 4e boot van Charon Uitvaartbegeleiding vaart Abcoude binnen.

Wij nodigen u van harte uit voor onze opening

op maandag 1 april – 2e paasdag.

Vanaf 14.00 uur bent u welkom in het Piet Mondriaan gebouw, Broekzijdselaan 46 te Abcoude.

Het officiële programma start omstreeks 14.30 uur.

Tot dan!
Miranda van Gelderen en Brenda Stork

uitnodiging opening abcoude